Márványlapocskák
2007.12.23. 18:57
Márványlapocskák
Hozzávalók kb. 40 darabhoz: 125 g vaj vagy margarin 75 g cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 tojássárgája 225 g liszt 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés: A puha vajat vagy margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a két tojássárgájával elkeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, az egészből sima tésztát gyúrunk. A tészta felében, külön edényben, eldolgozzuk a kakaóport. A két fajta tésztát lazán összekeverjük, és egy kb. 3,5 centiméter átmérőjű rudat formázunk belőle. A rudat fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben 1 óra hosszat pihentetjük. A sütőt 180şC-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztarúdból 3mm vastagságú szeleteket vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 percig sütünk.
Megjegyzés: Darabonként kb. 40 Kcal, fehérje: 1 g, zsír: 3 g, szénhidrát: 2 g
|